Από το Blogger.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Διαταραχές Φώνησης


Η φωνή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών συστημάτων, συνεπώς βλάβη σε οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να προκαλέσει διαταραχή στη φωνή. Έτσι οι διαταραχές φώνησης μπορεί να έχουν νευρολογική, ψυχολογική, οργανική, ενδοκρινολογική ή συμπεριφοριστική αιτιολογία.

Τι προκαλεί τις Διαταραχές Φώνησης;
Ένα μεγάλο μέρος των διαταραχών φώνησης οφείλεται σε κακή ή/και υπερβολική χρήση της φωνής. Τα συχνότερα συμπτώματα της κακής χρήσης είναι η βραχνάδα, η τραχύτητα της φωνής, η εύκολη φωνητική κόπωση, η μείωση της έντασης και του φωνητικού εύρους, η έμπνοη ποιότητα φωνής, τα σπασίματα της φωνής και η αφωνία. Δεν είναι σπάνιο επίσης να εμφανιστούν νεοπλασίες λόγω της κακής χρήσης της φωνής, με συχνότερα τα φωνητικά οζίδια (ή κομβία ή κάλοι) και τους πολύποδες.

Υπάρχει θεραπεία;
Η θεραπεία φωνής είναι ένας μη επεμβατικός τρόπος θεραπείας που αποσκοπεί στην τροποποίηση των συμπεριφορών που είναι υπεύθυνες για την εμφάνιση και την επιδείνωση των διαταραχών φώνησης. Ο λογοθεραπευτής είναι υπέυθυνος να εντοπίσει τις αιτίες του προβλήματος και να τροποποιήσει τον τρόπο ομιλίας του ατόμου ώστε να ελαττώσει ή να εξαλίψει το πρόβλημα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της θεραπείας φωνής, αποφεύγεται το χειρουργείο σε διαταραχές στις οποίες παλιότερα το χειρουργείο ήταν η λύση πρωτεραιότητας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα νέα μας

Στα πλαίσια των υπηρεσιών πρόληψης, το Κέντρο μας πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο σε παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία.
Το Κέντρο μας δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν για τυχόν δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά τους σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, άρθρωσης και μάθησης.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414 ή στο email: zizika_maria@hotmail.com

Που βρισκόμαστε