Από το Blogger.

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΥΣΗΜΑΤΟΣ

Τα παιχνίδια φυσήματος είναι ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να εξασκήσουν τα παιδιά τα όργανα της φώνησης. Μέσα από αυτά τα παιχνίδια τα παιδιά θα εξασκήσουν τους μύες γύρω από το στόμα και τα χείλη τους, τους μύες που είναι απαραίτητοι για τη μάσηση και τους μύες της γλώσσας. Θα μάθουν επίσης να ελέγχουν τη δύναμη και την ένταση της αναπνοής και εκπνοής τους. Εξασκώντας τις παραπάνω λειτουργίες, τα παιδιά καταφέρουν να βελτιώσουν την ικανότητα τους στην ομιλία.


1. Φούσκες
    Οι κλασσικές σαπουνόφουσκες. Το παιδί, ελέγχοντας κατάλληλα την ένταση της εκπνοής του μπορεί να κάνει πολλές ή λίγες φούσκες, μικρές ή μεγάλες. 

2. Μπουρμπουλήθρες
   Χρειάζεστε ένα καλαμάκι και ένα ποτήρι με νέρο (όχι γεμάτο). Το παιδί βάζει το καλαμάκι στο στόμα και το κρατά με τα χείλη (όχι τα δόντια). Φυσάει με το καλαμάκι μέσα στο νερό έτσι ώστε να κάνει μπουρμπουλήθρες. Ελέγχει την ένταση της εκπνοής του.

3. Ποδοσφαιράκι
    Χρειάζεστε μια μικρή ελαφριά μπάλα ( π.χ. μπαλάκι του πινγκ-πονγκ) και τουβλάκια τα οποία τα χρησιμοποιήσετε ως τέρμα. 
Τοποθετείτε το τέρμα πάνω σε ένα τραπέζι. Το παιδί φυσώντας το μπαλάκι προσπαθεί να κατευθύνει την μπάλα ώστε να βάλει γκολ. Αυτό το παιχνίδι μπορούν να το παίξουν δυο παίκτες. Ο κάθε παίκτης προσπαθεί να βάλει γκολ στο αντίθετο τέρμα.

4. Ζωγραφική στην άμμο 
    Χρειάζεστε ένα κουτί, την επιφάνεια του οποίου θα καλύψετε με άμμο, και ένα καλαμάκι.
Το παιδί φυσώντας με το καλαμάκι, φτιάχνει διάφορες ζωγραφιές στην άμμο.


Ύπαρχουν πολλά παιχνίδια φυσήματος. Τροποποιήστε τα παιχνίδια ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού σας. 
Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών διακόπτουμε αρκετές φορές έτσι ώστε τα παιδιά να ρουφήξουν και να καταπιούν τα σάλια τους. 
Καλό είναι ο χρόνος παιχνιδιού να μην υπερβαίνει τα 10 λεπτά.

Καλή διασκέδαση!!



Ζίζικα Μαρία - Λογοθεραπεύτρια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα νέα μας

Στα πλαίσια των υπηρεσιών πρόληψης, το Κέντρο μας πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο σε παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία.
Το Κέντρο μας δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν για τυχόν δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά τους σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, άρθρωσης και μάθησης.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414 ή στο email: zizika_maria@hotmail.com

Που βρισκόμαστε