Από το Blogger.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Διαταραχές της Επικοινωνίας


Οι διαταραχές επικοινωνίας στα μικρά παιδιά μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής: ακουστικές διαταραχές, γλωσσικές διαταραχές και λεκτικές διαταραχές.

Οι ακουστικές διαταραχές
Περιλαμβάνουν την εξασθένηση του ακουστικού συστήματος. Η διαταραχή ακρόασης μπορεί να περιορίσει την ανάπτυξη, την κατανόηση, την παραγωγή ή/και τη συντήρηση της ομιλίας ή/και της γλώσσας.

Οι γλωσσικές διαταραχές
Περιλαμβάνουν την εξασθένηση στην κατανόηση ή/και τη χρήση προφορικών, γραπτών ή/και άλλων συμβολικών συστημάτων. Η διαταραχή μπορεί να περιβάλει (α) τη μορφή της γλώσσας (φωνολογία, μορφολογία, σύνταξη), (β) το περιεχόμενο της γλώσσας (σημασιολογία) και (γ) τη λειτουργία της γλώσσας στην επικοινωνία (πραγματολογία) σε οποιονδήποτε συνδυασμό.

Οι λεκτικές διαταραχές
Περιλαμβάνουν την εξασθένηση της άρθρωσης του λεκτικού ήχου, της ευφράδειας ή της φωνής. Οι λεκτικές διαταραχές δεν εντοπίζονται συνήθως στα παιδιά κάτω των 3 ετών, αλλά είναι από τις πιο κοινές αιτίες που παιδιά λαμβάνουν θεραπεία λόγου/γλώσσας όταν είναι μεγαλύτερα  από 4 ετών Οι τρεις υποκατηγορίες λεκτικών διαταραχών είναι:
  • Διαταραχές άρθρωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν την άτυπη παραγωγή των λεκτικών ήχων.
  • Διαταραχές ευφράδειας, οι οποίες περιλαμβάνουν μια διακοπή στη ροή της ομιλίας, συμπεριλαμβάνοντας ανώμαλο ρυθμό, και την ακούσια επανάληψη των ήχων όπως στο τραυλισμό.
  • Διαταραχές φώνησης, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανώμαλη παραγωγή της φωνητικής ποιότητας, τον τόνο, την ηχηρότητα ή την αντήχηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα νέα μας

Στα πλαίσια των υπηρεσιών πρόληψης, το Κέντρο μας πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο σε παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία.
Το Κέντρο μας δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν για τυχόν δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά τους σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, άρθρωσης και μάθησης.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414 ή στο email: zizika_maria@hotmail.com

Που βρισκόμαστε