Από το Blogger.

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ενισχύστε τη γλωσσική ικανότητα του παιδιού σας



Χρησιμοποιήστε Οικογενειακές Φωτογραφίες για να Ενισχύσετε τη Γλωσσική Ικανότητα του παιδιού σας.
 
Οι φωτογραφίες είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αναπτύξετε στενές σχέσεις καθώς προωθείτε μια ποικιλία από γλωσσικές ικανότητες. Τα παιδιά και οι γονείς λατρεύουν να κοιτάζουν νέες ή και παλαιές φωτογραφίες. Τοποθετώντας φωτογραφίες με το ίδιο θέμα μέσα σε συγκεκριμένα άλμπουμ μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά σας να κατανοήσουν έννοιες όπως είναι οι διακοπές, τα γενέθλια, ή και ταξίδια. Βοηθήστε τα να γράψουν ή να πουν ιστορίες χρησιμοποιώντας λευκές ετικέτες αυτοκόλλητα γράφοντας προτάσεις για κάθε φωτογραφία που απαντούν στις ερωτήσεις ποιος, τι, πότε, που, και γιατί. Ενθαρρύνετε τα παιδία σας να χρησιμοποιούν παρελθοντικούς χρόνους όταν περιγράφουν τη φωτογραφία. Μπορείτε να τους δίνετε παραδείγματα όπως, ¨ Όταν ήσουν μωρό, αγαπούσες το αρκουδάκι που σου είχε φέρει ο Άγιος Βασίλης για τα Χριστούγεννα.¨ Μιλήστε με τα παιδιά σας για ανθρώπους, πράγματα και χρώματα και να παίρνετε σειρά όταν περιγράφετε το καθένα. Επιτρέψτε τους να περιγράψουν τις δικές τους αναμνήσεις για αυτά τα γεγονότα και να αναπτύξουν πάνω σε αυτά σε σχέση με τις δικές σας αναμνήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Τα νέα μας

Στα πλαίσια των υπηρεσιών πρόληψης, το Κέντρο μας πραγματοποιεί ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο σε παιδιά και ενήλικες που παρουσιάζουν δυσκολίες στο λόγο και την ομιλία.
Το Κέντρο μας δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να ενημερωθούν για τυχόν δυσκολίες που παρουσιάζουν τα παιδιά τους σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας, άρθρωσης και μάθησης.

Για να κλείσετε ραντεβού επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα 2289400256 και 6936778414 ή στο email: zizika_maria@hotmail.com

Που βρισκόμαστε